Bild 1 av 4

_GotlandsHem

De som har det största antalet studentlägenheter i Visby är Gotlandshem, vi rekommenderar att du kontaktar dem och ställer dig i kö så fort som möjligt när du har bestämt dig för att välja Gotland som studieort.

Gotlandshem har studentlägenheter i Visby med närhet till både centrum och Campus. Lägenheterna är belägna på Mejerigatan samt på Fältgatan. De har både basmöblerade ”korridorlägenheter” och omöblerade studentlägenheter på 18,7 kvm- 19 kvm som kostar 3346 kr/månaden.

Att tänka på

Lägenheterna är endast avsedda för studerande vid Uppsala universitet, Campus Gotland och studerar på heltid. Du kan inte hyra ut i andra hand och du kan inte plombera den över sommaren. Du kan ställa dig i deras kö när som helst men först när du väl blivit antagen kan du aktivt börja söka studentlägenhet. GotlandsHem annonserar lediga lägenheter fortlöpande på sin hemsida.

I de små basmöblerade lägenheterna får man bo 1 person. I de större finns det möjlighet att bo fler.

Du måste aktivt tacka ja till en lägenhet om du blir erbjuden en. Det räcker alltså inte med att bara visa intresse på en lägenhet.

Om du inte svarar på ett erbjudande om bostad blir du spärrad från att söka nya bostäder i 90 dagar.

Om du tackar nej till ett erbjudande om bostad fler än 5 gånger under en sexmånadersperiod blir du spärrad i 6 månader från att söka nya bostäder.

Mer information om Gotlandshems studentbostäder du här och här.