Vad härligt att du är intresserad av att hyra ut boende,
såhär går det till:

Priser per läsår

1 lägenhet/1 gårdshus /1 rum: 100:-
2-4 lägenheter/2-4 rum: 300:-
5 lägenheter/5 rum eller fler: 1000:-

I annonskostnaden ingår möjligheten att lägga in och ta bort samt ändra i sin annons så många gånger man tycker att det behövs under ett läsår. Ni får ett personligt bemötande och vi gör allt vi kan för att just ni som annonserar på vår hemsida skall få ert objekt uthyrt.

Skapa din annons via formuläret här. Annonsen offentliggörs på vår hemsida när inbetalning har kommit in på vårat bankgiro: 5076-0297 (märk betalningen med BO och ert efternamn). Vi förbehåller oss rätten att avvisa annonsering vid exempelvis för hög hyressättning och brist på underhåll.

Har du annonserat hos oss tidigare? Du behöver då inte fylla i formuläret på nytt. Maila istället till boende@rindi.com så publicerar vi annonsen igen.

– Vänligen kontakta oss när ni fått ert objekt uthyrt-

Några riktlinjer

Uthyrningsdatum

Vårterminen 2022 börjar 17 januari 2022 och slutar 5 juni 2022 (vecka 3-22)
Höstterminen 2022 börjar 29 augusti 2022 och slutar 15 januari 2023 (vecka 35-02)
Vårterminen 2023 börjar 16 januari 2023 och slutar 4 juni 2023 (vecka 3-22)

Studenten bör ha tillgång till boendet en vecka innan terminsstart och en vecka efter terminsslut.

Hyra

En student får, i heltidsstudier, ut c.a 11.088 sek i månaden från CSN.

Enligt en norm satt av SFS (Sveriges Förenade Studentkårer) och Hyresgästföreningen ska en student inte betala mer än 35% av studiemedlet i hyra.

Hyreskontrakt

Såväl hyresvärd som hyresgäst har rätt till ett skriftligt kontrakt där villkoren för uthyrningen har fastställs. Kontraktet ska vara undertecknat av er båda. Det är i båda parters intresse att ha ett riktigt kontrakt som reglerar hyran, hur länge uthyrningen ska vara, uppsägningstid osv. Det är det bästa sättet att förebygga problem i framtiden. Särskilda bestämmelser om hur utrymmen och inventarier i bostaden får användas kan också anges i kontraktet. Förslag på avtal hittar ni längst upp till höger på denna sida (både engelska och svenska).

Uppsägningstid

Uppsägningstiderna bestäms av Hyreslagen vid uthyrning hyresrätt och av Lagen om uthyrning av eget boende vid uthyrning av bostadsrätt/hus.